INTERNET DEČIJI ŠAHOVSKI MEČ: CRNA GORA - SRBIJA

Podgorica - Beograd, 05. oktobar 2019.
 


U subotu, 05. oktobra 2019. godine, u okviru dana nauke u Crnoj Gori, održan je internet meč između mladih šahista Srbije i Crne Gore. U veoma zanimljivom meču sa tempom igre od 25 minuta plus 10 sekundi po potezu, pobedila je ekipa Srbije rezultatom 5,5:4,5.

Za ekipu Crne Gore nastupali su: Vuk Miletić, Milo Pobor, Nikša Dragićević, Milena Mosurović, Iva Vučković, Mateja Popović, Selena Zindović, Anastasija Mandić, Milan Čurović i Luka Drašler, a za Srbiju: Marko Ivanović, Emilija Lazović, Boris Stanković, Ana Tadić, Luka Ristić, Mila Radenković, Aleksandar Kutanjac, Ana Bagaš, Novak Dumbelović i Vera Vujović.

Ekipa Crne Gore je bila stacionirana na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, a meč je organizovao Šahovski klub ‘'Dijagonale'' iz Podgorice pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore. Domaćin u Beogradu je bila Osnovna škola "Milan Đ. Milićević", a organizatori su bili Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u saradnji sa Šahovskim klubom "Delfin" iz Beograda.

Učesnike meča u Podgorici i Beogradu pozdravili su Djurdjina Bulatović iz Ministarstva nauke (direktorica festivala Otvoreni dani nauke), Radmila Milošević, predsednica šahovskog kluba ‘'Dijagonale'', Jovan Milović, predsednik Šahovskog saveza CG i velemajstor Milan Draško.

Iz Beograda putem skajpa mladima su se obratili Gordana Mitrović, Zavoda za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja, dr Dušan Cogoljević, predsednik Šahovskog saveza Srbije, Miloš Peović koordinator za školski šah grada Beograda i Milorad Branković, predsednik šahovskog kluba ‘'Delfin''.

Kao prateći program u sali za igru na ETF-u upriličena je izložba vodecih crnogorskih šahistkinja i šahista, a odštampana je i brošura o crnogorskom šahu i šahistima sa njihovim kraćim biografijama.

 

 

Fotografije iz Beograda:

   
   
   
   
       

 

Fotografije iz Podgorice: