PRIPREME MUŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE U NIŠU

Niš, 02-08. septembar 2019.
 


U Nišu su u periodu od 02. do 08.09.2019. godine, u luksuznom hotelu "Tami residence" održane pripreme reprezentacije Srbije u sklopu priprema za Ekipno prvenstvo Evrope koje će biti održano u Batumiju, u Gruziji, u periodu od 23.10. do 03.11.2019. godine.

Pripremama su prisustvovali svi članovi aktuelne reprezentacije: GM Aleksandar Indjić, GM Nikola Sedlak, GM Milan Zajić, IM Velimir Ivić i IM Mihajlo Radovanović, kao i dva talentovana kadeta po pozivu selektora Miodraga Perunovića: FM Miloš Milošević i FM Luka Budisavljević.

Pripremama su rukovodili selektor muške reprezentacije IM Miodrag Perunović u saradnji sa iskusnim IM Branimirom Maksimovićem, dok je GM Boban Bogosavljević usled smrtnog slučaja u porodici, u poslednjem trenutku morao da otkaže svoje ućešće.

U ozbiljnoj ali spontanoj i na momente zabavnoj atmosferi, pripreme su svakodnevno održavane u periodu od 10-14 časova, kao i od 16 do 20 časova.

Posebno treba istaći veliki doprinos najstarijeg u timu tridesetpetogodišnjeg Nikole Sedlaka, koji je svojom neposrednošću i iskustvom pomogao u svakodnevnom analiziranju najkritičnijih pozicija. O doprinosu trenutno najjačeg srpskog šahiste i novog lidera tima GM Aleksandra Indjića suvišno je govoriti. Svojom ozbiljnošću i neverovatnom količinom znanja je svakako pokazao pravi put svojim mladjim kolegama i pokazao kako danas treba da rade mladi profesionalni šahisti, ukoliko žele da idu u korak sa igračima iz svetskog vrha. Igrači su tokom čitavih priprema na raspolaganju imali odlične uslove rada: posebnu konferencijsku salu za rad, veliki video bim ali i sve oblike osveženja, što je rad činilo lakšim. Tokom boravka na raspolaganju je svima bila i teretana, koju su nekolicina igrača redovno posećivali. Konačno, svima je po zavrpetku priprema prenet kompletan materijal sa priprema.

Reprezentacija Srbije će u Gruziji nastupiti u redosledu po tablama: 1. Aleksandar Indjić 2. Nikola Sedlak 3. Milan Zajić 4. Velimir Ivić 5. Mihajlo Radovanović.

Želimo im svu sreću!