VESTI  

/17. april 2014/
ALEKSANDAR INĐIĆ ŠAMPION SRBIJE
Osvajanjem prvog mesta na 8. Pojedinačnom prvenstvu Srbije u šahu, velemajstor Aleksandar Inđić postao je najmlađi šampion u istoriji. Na veoma uzbudljivom šampionatu Inđić je pobedom u poslednjem kolu nad internacionalnim majstorom Ivanom Šarencom obezbedio prvo mesto. Ukupno je osvojio 7,5 poena iz 11 partija, pet pobeda, pet remija i jedan poraz.
Pobednički pehar novom prvaku, medalje i nagrade je uručivao predsenik Šahovskog saveza Srbije Miroslav Kopanja.
Opširnije >>>

8.__P R V E N S T V O__S R B I J E__Z A__K A D E T E

/20. mart 2014/
8. PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE
UČESTVUJE 238 TAKMIČARA
Na 8. kadetsko prvenstvu Srbije u Subotičkom hotelu "Patria" učestvuje 238 takmičara u obe konkurencije. Učesnike i prisutne najpre su pozdravili predsednik Šahovskog saveza Srbije Miroslav Kopanja i najmladji srpski velemajstor i najmladji u istoriji šampion države Aleksandar Indjić.
Takmičenje je svečano otvorio č
lan veća grada Subotice zadužen za sport Vjekoslav Ostrogonac koji je zajedno sa predsednikom ŠSS povukao prvi potez u partiji izmedju Tepavac Isidore i Maše Rudović. Turniri u šest starosnih grupa u obe konkurencije se zavrsavaju 23. aprila.

/14. april 2014/
Predsednik FIDE Kirsan Iljumžinov posetio našu zemlju
SRBIJA 2019. GODINE DOMAĆIN EKIPNOG PRVENSTVA SVETA
Predsednik Svetske šahovske federacije FIDE Kirsan Iljumžinov je iznenadno posetio Srbiju gde je bio gost nacionalnog Šahovskog saveza. Visokog gosta iz Rusije najpre su primili drzavni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik ministra sporta Dragan Atanasov, zatim premijer Ivica Dačić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović. Zajedno sa predsedniikom Šahovskog saveza Srbije Miroslavom Kopanjom sa saradnicima Dankom Bokanom i Milivojem Milivojevićem prvi čovek Svetske šahovske federacije posetio je i sedište Evropske šahovske unije u Beogradu gde ih je dočekala Sava Stoisavljević, generalni sekretara ECU. Opširnije >>>

SPORT NETWORK (video)

/07. april 2014/
8. PRVENSTVO SRBIJE ZA ŠAHISTE
Svečanim otvaranjem u Subotici je započelo 8. Pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu. Organizatori su Šahovski savez Srbije u saradnji sa Šahovskim savezom Vojvodine. Prvenstvo će se održati u periodu 07-17. april 2014. godine u MKC "NEPKER" u Subotici.

/10. april 2014/
JAVNI POZIV HOTELIMA - POTENCIJALNIM DOMAĆINIMA:
- Kadetskog prvenstva Srbije u ubrzanom i brzopoteznom šahu i u rešavanju šahovskih problema;
- Ekipnog prvenstva osnovnih škola Srbije

Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za izbor domaćina sledećih šahovskih takmičenja iz programa za 2014. godinu:
- Kadetskog prvenstva Srbije u ubrzanom i brzopoteznom šahu i u rešavanju šahovskih problema (01-02. maj 2014. godine)
- Ekipnog prvenstva osnovnih škola Srbije
(02-04. maj 2014. godine)
Preuzmi javni poziv (*pdf) >>>

/06. april 2014/
žVM Jovana Vojinović šampionka za 2014.
Jovana Vojinović je nova šampionka Srbije u šahu. Ona je remijem u poslednjem kolu protiv Marije Rakić osvojila prvo mesto i opravdala ulogu prve favoritkinje turnira. Osam poena kao i Jovan Vojinović osvojila je i žVM Andjelija Stojanović koja je zauzela drugo mesto. Pobednicu prvenstva je odlučio prvi dodatni kriterijum - bolji uspeh prema pobednicama. Treće mesto osvojila je žIM Marija Rakić.
Veb strana Prvenstva >>>
 

/27. mart 2014/
8. PRVENSTVO SRBIJE ZA ŠAHISTKINJE
Himnom „Bože Pravde“ Gradskog hora “Jedinstvo“ iz Apatina i povlačenjem prvog poteza u partiji Stojanović - Manakova od strane predsednika opštine Apatin dr Žike Smiljanića počelo je 8. Prvenstvo Srbije za šahistkinje u Banji Junaković kod Apatina. Organizatori su Šahovski savez Srbije i Šahovski savez Vojvodine. Takmičenje će se igrati u periodu od 27. marta do 06. aprila 2014. Titulu osvojenu na prošlogodišnjem Šampionatu u Pirotu brani velemajstor Marija Manakova.


Samo na veb sajtu Šahovskog saveza Srbije naši velemajstori komentarišu dešavanja sa Šampionata za šahistkinje.
Komentar 11. kola: Velemajstor Goran Kosanović (komentar >>>)

/14. mart 2014/
VM MILOŠ PERUNOVIĆ SE PLASIRAO NA SVETSKI KUP 2015!
Srpski velemajstor Miloš Perunović je u poslednjem 11. kolu Pojedinačnog prvenstvu Evrope u šahu održanom u Jerevanu od 02-14. marta 2014. godine savladao ruskog velemajstora Aleksej Drejeva i osvojio 18. mesto koje obezbedjuje plasman na Svetski kup 2015.
Odličan rezultat osvajanjem 4. mesta ostvario je i velemajstor Dragan Šolak koji će takodje igrati na Svetkom kupu.
Čestitamo!!!
Zvanični sajt prvenstva >>>

/24. februar 2014/
JAVNI POZIV HOTELIMA - POTENCIJALNIM DOMAĆINIMA POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE I KADETSKOG FESTIVALA
Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za izbor domaćina sledećih šahovskih takmičenja iz programa za 2014. godinu:
- Pojedinačnog prvenstva Srbije (07-19. april 2014. godine)
- Kadetskog festivala
ŠSS (17-23. april 2014. godine)
Preuzmi javni poziv (*pdf) >>>

/24. februar 2014/
JAVNI POZIV HOTELIMA - POTENCIJALNIM DOMAĆINIMA POJEDINAČNOG ŽENSKOG PRVENSTVA SRBIJE
Šahovski savez Srbije vas poziva da učestvujete u javnom pozivu za izbor domaćina Pojedinačnog ženskog prvenstva Srbije za 2014. godinu u periodu od 27. marta do 06. aprila 2014. godine.
Preuzmi javni poziv (*pdf) >>>

/30. decembar 2013/
Kadetsko prvenstvo sveta u Al Ainu
VELIČANSTVEN DOČEK ZA VICEŠAMPIONA SVETA

Vicešampiona sveta u kategoriji kadeta do 14 godina Milana Zajića na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su predsednik Šahovskog saveza Srbije Miroslav Kopanja, član IO ŠSS Danko Bokan i predsednik OŠK Paraćin, čiji je član, Saša Jevtić.
Odmah po dolasku u Beograd u prostorijama Saveza upriličena je konferencija za štampu na kojoj su svoje utiske izneli osvajač medalje i selektor kadeta Srbije internacionalni majstor Zoran Arsović..>>>
/28. decembar 2013/
Završeno kadetsko prvenstvo sveta
MILAN ZAJIĆ VICEŠAMPION SVETA

Milan Zajić, ono što nije uspeo pre dva meseca na Evropskom prvenstvu u Budvi (bio je peti) ostvario je na Kadetskom prvenstvu sveta u Al Ainu (UAE) osvojivši srebrnu medalju u konkurenciji mladih do 14 godina .
Šansu da se okiti medaljom imala je i Adela Velikić koja je u poslednjem kolu poražena i osvojila deveto mesto.
Konferencija za štampu povodom osvajanja vicešampionske titule održaće se u nedelju 29. decembra u 13 časova u prostorijama saveza a skupu će prisustvovati i svetski vicešampion Milan Zajić.
/23. decembar 2013/
Izborna Skupština Šahovskog saveza Srbije
MIROSLAV KOPANJA PREDSEDNIK

Na Izbornoj sednici Skupštine Šahovskog saveza Srbije za predsednika je na predlog Šahovskog saveza Vojvodine u narednom četvorogodišnjem mandatu jednoglasno izabran Miroslav Kopanja, dosadašnji potpredsednik Saveza. Za potpredsednika je izabran Mr Selimir Manojlović..>>>
/21. decembar 2013/
Kadetsko prvenstvo sveta u Al Ainu
NASTUPA 13-TORO MLADIH IZ SRBIJE

Na Kadetskom prvenstvu sveta koje se održava u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati) učestvuje 13-to mladih iz Srbije. U svim grupama igra se 11 kola po švajcarskom sistemu a takmičenja se završavaju 29. decembra .
Zvanični sajt http://www.worldyouth2013.com
/16. decembar 2013/
Proglašeni najbolji u 2013. godini
LAUREATI: NATAŠA, BRANKO I ALEKSANDAR

U beogradskom restoranu “Golf“ na Košutnjaku održana je 25. (svečana) sednica Izvršnog odbora Šahovskog saveza Srbije na kojoj su proglašeni najbolji šahista, šahistkinja, mladi igrač i najuspešniji kolektiv.
Laureati za 2013. godinu su: Branko Damljanović, Nataša Bojković i Aleksandar Inđić. Najuspešniji klub je „Jugović“ iz Kaća. Priznanja im je uručio predsednik Šahovskog saveza Srbije Miodrag Vukotić. Specijalno priznanje dodeljeno je i generalnom sponzoru Saveza Beogradskoj autobuskoj stanici.
foto >>>
/07. decembar 2013/
Sednica Izvršnog odbora ŠSS
IZBORNA SKUPŠTINA ŠSS - 23. DECEMBRA

Na osnovu odluke izvršnog odbora ŠSS od 2. decembra 2013. godine i člana 31. Statuta ŠSS Izborna Skupština Šahovskog saveza Srbije održaće se 23. decembra 2013. godine u Beogradu sa početkom u 13 časova u sali na drugom spratu Gradskog centra za fizičku kulturu..>>>
Na istoj sednici usvojen je i kalendar takmičenja Šahovskog saveza Srbije za 2014. godinu..>>>
/17. novembar 2013/
Ekipno prvenstvo Evrope u Varšavi
ZLATO AZERBEJDŽANU I UKRAJINI - DAMLJANOVIĆU SREBRO ZA REZULTAT NA 3. TABLI

Velemajstor Branko Damljanović osvojio je srebrnu medalju za rezultat na trećoj tabli - 5 poena iz 7 partija. Zlato je pripalo Francuzu Romajnu Eduardu a bronza Zoltanu Almasiju iz Mađarske. Reprezentativne selekcije Srbije su na Ekipnom prvenstvu Evrope bile prosečne: šahisti su 13. a šahistkinje 16. Zlato su osvojili Azerbejdžanci i Ukrajinke. Srebro je pripalo Francuskoj a bronza Rusiji, dok su se Ruskinje okitile srebrnom medaljom a domaće šahistkinje bronzom.
Rezultati i tabela (open) >>>
Rezultati i tabela (žene) >>>
Zvanični sajt http://www.etcc2013.com
/24. oktobar 2013/
Obaveštenje Šahovskim savezima i klubovima
ROK ZA PODNOŠENJE EVIDENCIONE PRIJAVE - 8. NOVEMBAR

Nakon što je Ministarstvo omladine i sporta produžilo rok za podnošenje evidencione prijave, dostavljamo Vam dopis u kome je naveden krajnji  rok za podnošenje, a što se sve odnosi na sportske organizacije koje svoju obavezu nisu ispunile u zakonom predviđenom roku, a naknadnog roka nece biti, niti će se isti dalje produžavati.
Dalje >>>
/20. oktobar 2013/
Kup evropskih šampiona
UČESTVUJU BAS I JELICA

Na Kupu evropskih šampiona za žene na Rodosu učestvuju i aktuelni šampion i vicešampion Srbije Jelica iz Goračića i beogradski BAS.
Dalje >>>
/12. oktobar 2013/
Na beogradskom groblju Lešće
SAHRANJEM MILAN MATULOVIĆ


Velikan jugoslovenskog i srpskog šaha Milan Matulović sahranjen je juče na beogradskom groblju Lešće. Od legende se oprostio Rade Veljić, u ime ŠK Partizan, čiji je član Matulović bio skoro pune četiri decenije.
Par sati ranije u Šahovskom savezu Srbije održana je komemoracija tim povodom. Izuzetno posećenom skupu najpre se obratio predsednik Šahovskog saveza Srbije Miodrag Vukotić, dok su o liku i delu proslavljenog velemajstora govorili njegovi drugovi iz reprezentacije, iz čuvene četvorke (Gligorić, Ivkov, Matanović, Matulović) velemajstori Borislav Ivkov i Aleksandar Matanović.
Komemoraciji su prisustvovali i velemajstori Stefan Đurić i Slobodan Martinović, zatim internacionalni majstori Jovan Petronić i Vojislav Milanović, predstavnici šahovskih saveza Beograda, Vojvodine i Centralne Srbije, više beogradskih klubova, predstavnici sredstava informisanja i drugi.

Foto sa komemoracije
/08. oktobar 2013/
Kadetsko prvenstvo Evrope u Budvi
MILAN ZAJIĆ OSTAO BEZ MEDALJE

Na Kadetskom prvenstvu Evrope u Budvi odličan rezultat je postigao Milan Zajić u konkurenciji do 14 godina deobom trećeg mesta a na osnovu dodatnih kriterijuma je ostao bez medalje. Zapažene uspehe su postigli i Luka Budisavljević (do 10), Mihajlo Radovanović (do 12) i Adela Velikić (do 16 godina) osvajanjem 14, 15. odnosno 17. mesta. Na takmičenju je ucestvovalo 40 mladih iz Srbije.
Zvanični sajt http://www.budva2013.org
Chess-results >>>
/26. septembar 2013/
Omladinsko prvenstvo sveta
INĐIĆ ODLIČAN - DEVETI, JU ŠAMPION

Aleksandar Indjić je na 52. omladinskom prvenstvu sveta zauzeo deveto mesto. Novi svetski prvak je Kinez Ju JaNg Ji, dok je prošlogodišnji prvak Aleksandar Ipatov drugi. Milovan Ratković je zauzeo 59. mesto.  Nova omladinska prvakinja sveta je Ruskinja Aleksandra Gorjačkina, a naša Lena Miladinović je 46.
Tabela (open) >>>
Tabela (girls) >>>
Zvanični sajt http://wjcc2013.tsf.org.tr/
/04. septembar 2013/
Prva liga Srbije u šahu
ČETVRTA TITULA NOVOSAĐANIMA A PRVA JELICI

Na 8. ekipnom prvenstvu Srbije, održanom u hotelu "Šumarice" u Kragujevcu, Novosadski ŠK DDOR je osvojio četvrtu šampionsku titulu (treću uzastopno). Drugo mesto pripalo je Jugoviću iz Kaća, a treće kragujevačkom Vodovodu. Kod šahistkinja Jelica iz Goraćića trijumfovala je u veoma oštroj konkurenciji. Drugo mesto je pripalo ŠK BAS a treće Kaćankama. Pehare i medalje šampionskim timovima je uručio predsednik Šahovskog saveza Srbije Miodrag Vukotić, dok su srebrne i bronzane medalje uručivali predsednici Šahovskih saveza Centralne Srbije, Vojvodine i Beograda: Selimir Manojlović, Miroslav Kopanja i Ljubomir Riznić.
Prva liga Srbije 2013.
muškarci

24.08.- 03.09.2013.
Kragujevac, Hotel Šumarice
Prva liga Srbije 2013.
žene

24.08.- 03.09.2013.
Kragujevac, Hotel Šumarice
/21. avgust 2013/
Omladinski prvaci Srbije za 2013.
Mila Žarković i Novak Čabarkapa

U hotelu "Lepenski vir" u Donjem Milanovcu završeno je Prvenstvu Srbije u šahu za omladince i omladinke za 2013. godinu.
Dalje >>>
/04. avgust 2013/
Završeno pojedinačno prvenstvo Evrope za žene u šahu
ŠAMPINKA EVROPE HOANG THANH TRANG

U beogradskom hotelu “Metropol” završeno je 14. pojedinačno prvenstvo Evrope. Nova šampionaka Starog kontinenta je naturalizovana mađarska šahistkinja Hoang Thanh Trang. Srebrnu medalju je osvojila Gruzinka Salome Melia, a bronzanu medalju Jermenka Lilit Mkrtchian.
Učestovalo je rekordnih 169 takmičarki iz 34 zemlje.
Dalje >>>

/24. jul 2013/
Pojedinačno prvenstvo Evrope za žene
PRIJEM ZA ČELNIKE ŠS SRBIJE I ECU KOD PREDSEDNIKA SRBIJE TOMISLAVA NIKOLIĆA

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Alisa Marić razgovarali su sa predsednikom ŠS Srbije Miodragom Vukotićem i predsednikom Evropske šahovske unije Silviom Danailovim...>>>
live>>>
chess-results >>>

Kompletan snimak svečanog otvaranja u HD verziji na youtube >>>
/23. jul 2013/
Pojedinačno prvenstvo Evrope za žene u šahu

Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić je otvorila 14. pojedinačno prvenstvo Evrope za žene u šahu, u “Grand Ballroom” sali beogradskog hotela Metropol, koji će trajati do 4. avgusta 2013. godine. Ovaj prestižni sportski događaj jedan je od pet najvažnijih šampionata iz zvaničnog kalendara Evropske šahovske unije...>>>
/09. jul 2013/
27. Letnja univerzijada
KAZAN, 09-15. jul 2013.

Ovogodišnja 27. Letnja Univerzijada održava se u ruskom gradu Kazanu.
Boje naše zemlje brane: ženski velemajstor Anđelija Stojanović, ženski internacionalni majstor Sandra Đukić i internacionalni majstori Nikola Nestorović, Ivan Šarenac i Miloš Lapčević.
live >>>

Dalje >>>

/28. jun 2013/
Završeno školsko prvenstvo Evrope
SRBIJI PET MEDALJA

Na školskom prvenstvu Evrope, koje je održano u Novom Sadu, učestvovala su
274 takmičara iz 13 zemalja. Među učesnicima je bilo i 111-toro učenika iz Srbije koji su osvojili pet medalja. Srebro su osvojili Jasmina Gajčin (do 17 godina) i Stefan Stojiljković (do 15). Bronzani su: Mila Zarković (do 17), Luka Budisavljević (do 9) i Velimir Ivić (do 11 godina).
Zvanični sajt takmičenja www.school2013.org 

/26. maj 2013/
Završen kup Svetozara Gligorića
PRELAZNI PEHAR JUGOVIĆU


Šahovski klub Jugović iz Kaća trijumfovao je na Kupu Svetozara Gligorića koji je održan u hotelu "Rojal Spa" u Banji Koviljači. Predvođeni velemajstorom Predragom Nikolićem Kaćani su prvi nosioci prelaznog pehara Šahovskog saveza Srbije, a ujedno su osvojili i nagradu u iznosu od 200.000 dinara. Pored bivšeg jugoslovenskog reprezentativca za pobedničku ekipu su nastupali: Miša Pap, Borko Lajthajm, Jovan Radlovački i Branimir Maksimović. Prelazni pehar kapitenu Srđanu Rogaču uručio je predsednik ŠS Srbije Miodrag Vukotić. Drugo mesto je pripalo prošlogodišnjim pobednicima Novosadskom šahovskom klubu DDOR, a treće kragujevačkom Vodovodu. Medalje su im uručili predsednik ŠS Centralne Srbije Selimir Manojlović i predsednik ŠS Beograda Ljubomir Riznić. Prijatno iznenađenje je plasman jedine ženske ekipe na ovom takmičenju ŠK BAS iz Beograda koja je zauzela 6. mesto. Takmičenje je uspešno organizovao ŠS Srbije u saradnji sa Agencijom Terma iz Banje Koviljače.
Dalje >>>

/06. maj 2013/
Završen 7. kadetski festival ŠS Srbije

U Kongresnom centru hotela "Zvezda" u Vrnjačkoj Banji svečano je zatvoren 7. kadetski festival Šahovskog saveza Srbije. Novi prvaci Srbije su: Stefan Tadić (do 8), Luka Budisavljavić (do 10), Velimir Ivić (do 12), Milan Zajić (do 14), Nenad Todorović (do 16), Nikola Radovanović (do 18), Marija Stanković (do 8), Jovana Srdanović (do 10), Katarina Ostojić (do 12), Aleksandra Ivković (do 14), Adela Velikić (do 16) i Nataša Korbovljanović (do 18 godina).
Za fer plej igrača proglašen je Aleksa Vujanović iz Beograda.
Medalje, diplome i pehare najušpenijima uručili su pomoćnik predsednika opštine Nenad Manojlović i član Izvršnog odbora ŠS Srbije Zoran Bojović, koji je ujedno i svečano zatvorio takmičenje na kome je učestvovalo 272 takmičara.
Dalje >>>
 
Turniri u
Srbiji
ZAVRŠENI
 
46. Medjunarodni velemajstorski turnir šahistkinja
(8. martovski)
/03-11.03.2014/
Beograd
 
Kadetski festival ŠS CS
14-17.02.2014
Vrnjačka Banja

 
27. TROFEJ BEOGRADA 2013
24.11-02.12.2013
Obrenovac


chess-results
Prva liga Centralne Srbije 2013
/13-22.09.2013/
Kragujevac


Pojedinačno prvenstvo Evrope za žene
22.07-04.08.2013
Beograd

Međunarodno prvenstvo centralne Srbije
05.07-12.07.2013
Paraćin

45. velemajstorski turnir šahistkinja
(8. martovski)
/03-10.03.2013/
Beograd
Otvoreno
pojedinačno prvenstvo CS

18-24.02.2013
Požarevac


GRAND PRIX BALKAN
26. TROFEJ BEOGRADA 2012
24.11-02.12.2012
Obrenovac

chess-results
Prva liga Centralne Srbije 2012 29.09-07.10.2012
Vrnjačka Banja


Vidovdanski turnir
28.06.2012
Gračanica
FINALE KUPA SRBIJE 2012.
14.05-20.05.2012
Kragujevac
Kadetski festival u šahu
za 2012.

07-16.04.2012
Vrnjačka Banja


 
Turniri u inostranstvu
 
 
ZAVRŠENI
OPEN KARPOS 2014
29.03-05.04.2014
Skopje, FYROM

 
 
 
LJUBLJANA CHESS FESTIVAL 2014
15.03.2014
Ljubljana, Slovenia
 
DALLAS SPRING OPEN 2014
08-13.03.2014
Dallas, USA
 
REYKJAVIK OPEN 2014
04-13.03.2014
Reykjavik, Islands

 
OPEN INTERNAT. D`ECHESCS DE CAPPELLE LA GRANDE
01-08.03.2014
De Cappelle la Grande, France

 
BRONSTEIN MEMORIAL 2014
11-19.02.2014
Minsk, Belarus
 
MOSCOW OPEN 2014
30.01-10.02.2014
Moscow, Russia
GEORGI TRINGOV MEMORIAL 2014
02.02-10.02.2014
Plovdiv, Bulgaria
Tradewise
Gibraltar Chess Festival

27.01-06.02.2014
Gibralatar

 
19. HIT OPEN
31.01-06.02.2014
Nova Gorica, SLO
 
Tata Steel Chess Festival
10-26.01.2014
Wijk aan Zee

 
Svetsko ekipno prvenstvo
26.11-05.12.2013.
Antalija

Meč za svetskog prvaka
Anand-Karslen

07-28.11.2013.
Chennai
Evropski klupski kup
19-27.10.2013.
Rodos

Evropski klupski kup za žene
19-27.10.2013.
Rodos

Šampionat
Rusije

05-14.10.2013
Moskva

FIDE
gran pri 6

21.09-05.10.2013
Paris

Svetski kup
11.08-02.09.2013
Tromso

Univerzijada
09-15.07.2013
Kazan

FIDE
gran pri 5

04-16.07.2013
Beijing

Ženeva
masters

26-30.06.2013
Ženeva

Ženski
gran pri

15-29.06.2013
Dilijan

Memorial
Talja 2013

13-23.06.2013
Moskva

NORVEŠKA
2013

08-18.05.2013
Stavanger

Ženski
gran pri

02-16.05.2013
Ženeva

Evropsko
prvenstvo

04-17.05.2013
Legnica
Candidates
Tournament

14.03-02.04.2013
London

Evropsko
prvenstvo veterana

10-22.03.2013
Plovdiv
KARPOS
OPEN

09-16.03.2013
Skopje

Žensko ekipno prvenstvo sveta
02-13.03.2013
Astana

REYKJAVIK
OPEN

19-27.02.2013
Rejkjavik

GRENKE
Chess Classic

07-17.02.2013
Baden-Baden

Tradewise
Gibraltar

22-31.01.2013
Gibralatar

Tata steel chess
11-27.01.2013
Wijk aan Zee

World Mind
12-19.12.2012.
Peking


Evropski klupski kup
11-17.10.2012.
Eilat


Evropski klupski kup za žene
11-17.10.2012.
Eilat


Kadetsko prvenstvo
Evrope u šahu
16-26.08.2012.
Prag
chess-results
Meč
Anand - Geljfand
11-29.05.2012.
Moskva
 
VAŽNA OBAVEŠTENJA
 
Statut ŠSS
preuzmi
(word format) >>>
17.03.2012.
 
Pravilnik o registraciji
preuzmi >>>
Pravilnik o takmičenjima
preuzmi >>>
Opšti pravilnik
preuzmi >>>
Pravilnik o sudijama
preuzmi >>>
Disciplinski pravilnik
preuzmi >>>
 
Najnovija
FIDE pravila šaha

preuzmi
(word format) >>>

 

ODLUKA
o visini članarina, kotizacija i taksi za klubove i igrače postupku njihove naplate i odredjivanju njihovih korisnika
dalje >>>